Menu
Szukaj


Starsze prace
27-05-2013
· Mechanizmy władzy i kontroli w kontekście rozwoju filozofii
26-03-2013
· Problem bezpieczeństwa energetycznego Polski w kontekście członkostwa w UE
· Motywowanie pracowników jako funkcja zarządzania zasobami ludzkimi w przedsięb.
· Partnerstwo wschodnie - relacje UE z Ukrainą
11-03-2013
· Prawo autorskie
28-01-2013
· Aspekty terroryzmu na świecie
23-01-2013
· Rola i zadania Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego w świetle obowiązującego praw
15-01-2013
· Badanie bezpośredniego utleniania metanu do metanolu
09-01-2013
· Środowisko rodzinne dzieci nadpobudliwych psychoruchowo na przykładzie rodzin...
02-01-2013
· Etyka i społeczna odpowiedzialność biznesu
31-12-2012
· Kampania reklamowa w internecie na przykładzie kampanii zamku
· Internetowe sklepy sportowe
· Instrumenty CRM
28-12-2012
· Problematyka własności i finansowania wybranych uzdrowisk nadbałtyckich
27-12-2012
· Nauczyciele wobec dziecka krzywdzonego w szkole
21-12-2012
· Zadania i zasady funkcjonowania straży miejskiej
06-12-2012
· Historia polskiej motoryzacji
03-12-2012
· Amortyzacja jako instrument polityki oddziaływania na wynik przedsiębiorstwa
26-11-2012
· Jak zahamować zmiany klimatyczne bez szkody dla wzrostu gospodarczego
· Monitoring w zarządzaniu oczyszczalnią ścieków
23-11-2012
· Rynek kart płatniczych w Polsce na przykładzie oferty Banku Pekao S.A.
19-11-2012
· Mobbing przykładem zachowań patologicznych w organizacji
· Odszkodowania od firm ubezpieczeniowych dla poszkodowanych w wypadkach komunik.
16-11-2012
· Charakterystyka chorób cywilizacyjnych - przyczyny
· Gospodarka mieszkaniowa w gminie X
15-11-2012
· System wyborczy w Rzeczypospolitej Polskiej
06-11-2012
· Franchising jako najbardziej dynamiczna forma rozwoju gospodarczego
· Etyczne aspekty zarządzania w organizacji
· Działania Unii Europejskiej na rzecz ochrony środowiska
· Dysleksja w koncepcjach psychologiczno-pedagogicznych

Starsze prace
Ankieta
Jakie prace Cię interesują?

Prace magisterskie
Prace licencjackie
Prace inżynierskie
Inne prace dyplomowe



Wyniki | Ankiety

Głosów 17806
Podobne serwisy
Organizacja Bankietów i Przyjęć

Hotelarstwo Anonymous napisał "Jest to praca dyplomowa, bronina w Zespole Szkół zawodowych (140 stron). Praca oceniona przez nauczyciela na ocenę celującą.

I. WSTĘP 4
II. RODZAJE PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH 7
1. Przyjęcia typu angielskiego 7
a. Lampka wina 7
b. Aperitif (z łacińskiego aperire- otwierać, czyli rozpoczynać posiłek) 8
c. Przyjęcia koktajlowe 9
d. Przyjęcia bufetowe 12
e. Bankiet angielski 15
2. Bankiet zasiadany 16
a. Śniadanie okolicznościowe 16
b. Uroczysty obiad 22
c. Podwieczorek imieninowy 23
d. Uroczysta kolacja 24
e. Przyjęcie weselne 27
3. Bankiet amerykański 28
III. PRZYJMOWANIE ZAMÓWIEŃ NA PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE 29
1. Ustalenia wstępne związane z organizacją przyjęć i bankietów 31
a. Data, godzina rozpoczęcia i zakończenia przyjęcia 31
b. Opracowanie listy zaproszonych gości, przygotowanie zaproszeń 31
c. Liczba uczestników- charakterystyka, limit pieniężny na jedną osobę 32
d. Wybór miejsca i ustalenie rodzaju przyjęcia 32
e. Ułożenie karty menu 33
f. Sposób rozmieszczenia gości przy stole 35
2. Lista kontrolna 41
3. Ustalenie formy płatności 43
IV. CHARAKTERYSTYKA DROBNEGO SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO 44
1. Zastawa stołowa metalowa (platerowana) 44
2. Zastawa stołowa ceramiczna 51
3. Naczynia szklane 56
4. Drewno i tworzywa sztuczne 61
V. PRZYGOTOWANIE SALI KONSUMENCKIEJ 63
1. Zgromadzenie potrzebnych sprzętów, zastawy i bielizny stołowej 63
2. Formy ustawiania stołów 66
VI. PRZYGOTOWANIE STOŁÓW 72
1. Orientacyjny plan ustawienia stołów 72
2. Zasady nakrywania stołu angielskiego 74
3. Zasady nakrywania stołu na przyjęcia zasiadane 80
a. Sposoby nakrywania śniadań 89
4. Bankiet mieszany 95
5. Przygotowanie stołów pomocniczych 98
6. Dekoracja stołów okolicznościowych 102
a. Podstawowe zasady: 103
b. Elementy dekoracji: 103
c. Obchodzenie się z kwiatami ciętymi i ich pielęgnacja 105
d. Kwiaty w wazonach 106
VII. OBSŁUGA UCZESTNIKÓW PRZYJĘĆ 107
1. Ogólne zasady podawania (serowania) 107
2. Charakterystyka metod serwowania 109
a. Metoda niemiecka 109
b. Metoda francuska 110
c. Metoda angielska 118
d. Metoda rosyjska 121
3. Obsługa uczestników przyjęcia przy stole zasiadanym 122
1. Metoda niemiecka 122
2. Metoda francuska 123
3. Metoda angielska 124
4. Serwis à la carte 125
4. Obsługa uczestników przyjęć typu angielskiego 131
SPIS ILUSTRACJI 134
SPIS TABEL 136
SPIS ZAŁACZNIKÓW 137
BIBLIOGRAFIA 138

"
Wysłano dnia 16-02-2007 o godz. 11:53:11 przez prace dyplomowe
 
Pokrewne linki
Oceny pracy
Wynik głosowania: 4
Głosów: 13


Poświęć chwilę i oceń tę pracę:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje
 
 
2004 Portal dla Studentów. All rights reserved